12 Mart 2013 Salı

Parfümlerimiz neden kaliteli?

Parfüm, içeriği itibari ile aslında oldukça basit bir karışım gibi görülmektedir. Bir miktar esans yağı ve uçuculuğu sağlamak için alkol denat içerdiği bilinir herkes tarafından. Durum gerçekte de böyle olmak ile birlikte, kullanılan esans parfümün kalitesini belirler.

Genelde şunu duyarsınız, "Bu parfümde %10 esans var, %20 esans var" gibi anlatılır parfümün kaliteli olduğu. Ancak esansın içeriğinde bulunan hammaddeler ve esansın tutunma kabiliyeti gerçekte parfümün kaliteli olup olmadığını belirler.

Esans oranı ise aslında parfümün kalitesini değil türünü belirlemekte kullanılır. Parfüm; içermiş olduğu çiçek, baharat ve bitki aromalarının bileşimine göre farklılık gösterir. Esans oranı %25 üzeri olan kokulara Perfume adı verilir. En kalıcı ve pahalı olan koku grubudur. İçeriği %15-25 arasında olanlar Eau de Parfum diye sınıflandırılır. Günlük kullanım için idealdir. İçeriği %5-15 arasında olan kokulara Eau de Toilette adı verilir. Gece veya kısa süreli kullanım için uygundur %5 altında kalan kokulara Eau de Cologne veya After Shave Lotion adı verilir. Geçici ferahlama ve tazelik için kullanılır.

Sirius Yıldızı Aviva parfümleri neden kaliteli peki?

1- Aviva parfümleri minimum %25 esans içerir ve 50 ml'dir.
2- Esanslarında kullanılan hammaddeler piyasadaki yüksek kaliteli ve dermotolojik olarak testleri yapılmış hammaddelerdir.
3- Kullandığımız esansları sıkı bir denetimden geçiririz.
Uluslararası bağımsız bir kuruluş olan Dermatest, parfüm ve kokunun tutunma kabiliyetini ölçmeye yarayan bir yöntem geliştirdi. Bu geniş kapsamlı araştırma yardımıyla, Kullandığımız kokuların tutunma kabiliyetini birebir karşılaştırma imkanına sahibiz.
Sonuç: Yüksek kaliteli içerik ve maddeler kullanarak kokularımızın şimdiye kadar sahip olduğu tutunma kabiliyetini kalıcı bir şekilde iyileştirmeyi başardık.

 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder